Olen tainnut hurahtaa kehräämiseen! Kesällä sain kokeilla ystävän pystyrukkia ja tuloksena oli sekä kaksisäikeistä että navajokerrattua lankaa.

2-säikeinen Apea vadelma, 56g

Ensimmäinen säie Novitan harmaata Hahtuvaista ja toinen vaaleanpunaista Hahtuvaista sekä Schoppel wollen violettia merinoa.

Navajokerrattu Deep blue, 34g

Schoppel wollen liukuvärjättyä fingerwollea, merinoa.

Rukin jälkeen tartuin määrätietoisesti värttinään. Kokemus värttinäkehruusta oli vielä hyvin vähäistä, takana pieniä kokeilua muutamista kuiduista ja yksi isompi projekti - yksisäikeinen SW:n fingerwollesta.

Nyt halusin kokeilla ohutta kaksisäikeistä ja kuiduksi valikoitui taas Nordiasta hamstrattu Schoppel wollen merino. Jaoin topsin pituussuunnassa puoliksi ja toisen puolikkaan vielä samalla tavoin puoliksi, jolloin minulla oli siis yksi puolikas ja kaksi neljennestä. Puolikkaasta kehräsin ensimmäisen säikeen ja kahdesta neljänneksestä toisen. Yhteen kerrattuna lankaan muodostui lyhyitä yksivärisiä kohtia muuten kaksiväriseen lankaan.

Värttinällä kehrätty 2-säikeinen Olga, 50g

Kammatun topsin jälkeen halusin koittaa jotain erilaista ja päätin tarttua Pirtin Kehräämön meleerattuun hahtuvaan. Hahtuva oli nelinkertaista, joten kerin jokaisen hahtuvanauhan omalle kerälleen. Kahteen kerään kehräsin värttinällä kierteen ja kertasin ne sitten yhteen josta tuloksena 43 grammaa karstalankaa :)

Toiset kaksi hahtuvapalleroa odottavat vielä vuoroaan samaan kohteluun ja sitten ne päätyvät lämpöisiksi lapasiksi.

Tällä hetkellä työn alla on kaksi projektia. Haluan kokeilla navajoa myös värttinällä, joten tulossa ohutta merinosäiettä taas SW:n topsista.

Koska ohutta säiettä tulee niin hitaasti, päätin testata myös esivenytystä ja hieman paksumpaa lankaa törmättyäni hyvään videoon YouTubessa.

Tilasin myös kuituja ulkomailta yhdessä parin ystävän kanssa ja nyt en malta odottaa että pääsen kehräämään ihania uusia villoja!

Koulussa alkoi kolmas eli viimeinen vuosi ja opinnäytetyöstä on ollut jo puhetta. Ajatukseni pyörivät vahvasti kehräämisen ympärillä... Seuraava koulunpenkkikin jo odottaa; paikka Itä-Suomen yliopistolla varmistui varasijapiinan jälkeen <3

Villilanka o~