Osallistuin eilen Tuulian paitapajaan, jossa siis tutustutaan hänen kehittämäänsä The Tailored Sweater -metodiin. Metodin avulla neulotaan paitoja ja takkeja istutetuilla hihoilla saumattomasti ylhäältä alas. Pajassa saimme opastusta niissä kaikkein kriittisimmissä kohdissa ja kotona sitten tikuttelin hihat ja helman valmiiksi. Lopputulos oli pikkuruinen villapaita :)

Test sweater 

Tailored sweater detail

Pajassa oli kivaa ja aika meni kuin siivillä. Kotiin selvisin melkein kaksi tuntia aiottua myöhemmin kun juttua riitti :) Jotain jäi päähänkin tuosta tekniikasta ja nyt olen super-innoissani! Olen selannut mallineulekirjaa ja nettiä sillä silmällä, josko löytyisi joku ihana pinta jota voisin käyttää ensimmäisessä paidassani.

Edellisestä postauksesta jäi vielä uupumaan muutamia töitä...

Joululahjaksi antamastani mustasta huivista ei valitettavasti ole kuvaa, mutta valmiiden töiden joukosta löytyy samalla ohjeella tehty musta-sininen versio.

Scarf

Malli: One skein quick crochet scarves

Lanka: Novita Plaris ja sininen mysteerimohair

Koukku: 10mm

Koulussa piti valmistaa tekstiili (sai olla vaate tai asustekin) kierrätysmateriaalista ja keksin heti että haluan ommella itselleni essuhameen. Mallina minulla oli Cybershopista ostamani ötökkähame (omassani tosin koppis). Kirpparilta löytyi vanhat housut ja kaavat tein ötöhameen avulla. Ennen kasausta aplikoin koristeeksi muutaman lehden.

Wrap skirt front

Yllä etupuoli ja alla takapuoli 

Wrap skirt behind 

Wrap skirt detail

Wrap skirt detail

Vyotarökaitaleen väliin laitoin muutaman metallirillukan jotka pistin talteen vanhasta hameesta; niihin voi laittaa vaikka avaimet roikkumaan. Kierrätysversioon tein avoimet paljetaskut vetoketjullisten pussitaskujen sijaan. Essu on helppo pukea ja riisua sillä kiinnitysmekanismina on tarranauhaa. Tykkään!

Wrap skirt pocket

.........

Metallilankakurssilla syntyi ranneketjujen lisäksi monenlaisia tekniikkakokeiluja sekä hopeinen riipus.

Knitted silver pendant

Knitted silver pendant

Riipus on neulottu venytetystä hopealangasta ja ripustettu nyöriin kahdella hopealenkillä. Alunperin tarkoitukseni oli tehdä rannerengas, mutta venytettykään hopealanka ei ollut tarpeeksi pehmeää (hehkutin kyllä) vaan lanka katkesi rasituksesta. Kiva tuokin on.

.........

Luullakseni viimeinen esittelemättä oleva työ on Latviassa tekemäni nahkainen muistikirja.

Finished memo

Liepajan taidekoulussa on siis myös nahkatyölinja, ja siellä ollessamme pääsimme kokeilemaan vähän nahkan kanssa työskentelyä. Teimme kaikki muistikirjat (saman malliset) joihin saimme painaa valitsemamme leiman. Leimasimen ja nahan väliin laitettiin joko kultaista tai hopeista pinnoitetta oman valinnan mukaan ja sitten kuvio painettiin nahkaan kuumalla puristimella.

Heat stamps

Yllä leimasimia ja alla kuumana hehkuva leimapuristin

Heat stamp machine

En ole vielä raaskinut ottää muistikirjaa käyttöön, sillä sisällä olevaa muistilehtiötä ei voi vaihtaa. Kirjanen pitää täyttää jollain todella tärkeällä <3

My memo

Villilanka o~