Blogi kaipaa taas vähän kirimistä, joten tässä tulee iso satsi valmistuneita tekeleitä!

Ensimmäinen valmistunut joululahja oli hopeinen kuningasketju Äidille.

Silvery thing 

Materiaalina hopealanka ja hopeinen papukaijalukko. Meillä oli siis viime vuoden lopulla koulussa Koruja metallilangasta -työpajaviikko, ja innostuin kokeilemaan siellä hopealangan työstämistä. Itselleni tein muinaisketjun samoista lenkeistä.

 My own silvery thing

Muinaisketju

.........

Ennen joulua ompelin itselleni kivan kassin.

Buttercup bag

Ohje: Buttercup bag by Rae

Kangas on samaa kamaa kuin vuosi sitten tekemäni iso tyyny. Tykkään!

Kassi oli niin näpsäkkä ja kiva ommella, että sain inspiksen tehdä moiset pikkusiskoilleni joululahjaksi. Kuoseina heillä Vallilan Kaalinpää ja sininen Kelohonka.

Buttercup bag 

Kaalinpää eestä ja takaa

Buttercup bag 

Buttercup bag

.........

Ystäviä lahjoin bambuisilla luutuilla, ripsiliinalla ja kaulahuivilla.

Bambuluutu

Luutuja tein lahjaksi kaksi, vihreän ja mustan, ja itselleni neuloin kanssa vihreän. Kuvamateriaalia vain vihreästä. Lankana Blend Bamboo ja yritin käyttää yhteen luutuun aina koko kerän, yksi musta kerä vielä jäljellä. Mallina kaikissa vaakatilkku ja kavennukset aloitin 88 silmukan jälkeen. Ihanan pehmoisia!

Table runner

Ripsiliina syntyi kokeilumielessä puuvillapellavaloimeen. Alunperin suunnittelin loimen pyyheliinoja varten, mutta sitä jäi yli ja päätin kokeilla miltä se näyttäisi moppilangan kanssa kaitaliinana.

Woven stuff

Pyyheliinat meni lahjaksi Miehen Äidille. Sidoksena palttina värinvaikutuksella. Värinvaikutus tarkoittaa siis sitä, että kankaaseen muodostuu kuvio loimi- ja kudelankojen värijärjestystä jaksottamalla, eikä sidoksesta. 

Woven towells

.........

Viime vuonna valmistui myös ensimmäinen oikea kehruuprojektini -Sinikka!

Sinikka

42 grammaa

Kehrätty sillä ensimmäisellä värttinälläni ja kuituna Schoppel-Wollen Fingerwolle. Mitähän tästä saisi neulottua? Lankaa on arviolta pari-kolmesataa metriä...

Eilen käytiin koulureissulla Helsingissä. Näin Picassoja ja satoja vuosia vanhoja esineitä ja ostin lankaa :) Ja tänään postistakin sai lankaa ;)

Villilanka o~