Nyt vihdoin asiaa siitä koneneulekurssin päätyöstä.

Green cardigan

Vihreä Neuletakki

Lanka: Grignasco Bambi 350 g

Koko: 38

Kurssin päätavoite oli siis neuloa koneella joko neulepaita tai -takki. Kaikki alkoi suunnitelmien luonnostelusta ja jatkui mittojen ottamisella. Mittauksia tehtiin pareittain, sillä esim. selän pituus on hankala mitata itse. Seuraavaksi piirrettiin kaavat koneen kaavalle (sellainen ruudullinen muovi joka liikkuu neulottaessa kaavainlaitteessa kerrostiheysasetuksen mukaan oikeaa vauhtia). Sitten valittiin langat ja neulottiin mallitilkku koneella. Muistin että minulla oli kotona hyvin marinoituneena tuota Bambia ja valitsin siis sen.

Mallitilkku kasteltiin ja neulattiin kuivumaan styroksille. Kuivasta tilkusta mitattiin sitten neuletiheys ja sen avulla valittiin oikea kerrostiheysasetus sekä se mittapahvi, joka kertoo silmukoiden määrän suhteessa sentteihin (takin neulomisesta on jo ainakin pari kuukautta aikaa, alkaa muistikuvat jo hämärtyä :D). Sitten vaan huruteltiin menemään. Noh, eipä se ihan noin vaan sujunutkaan... Jouduin mm. purkamaan valmiiksi neulomani hihat kun lanka ei riittänyt toisen etukappaleen valmiiksi saamiseen. Tein sitten tuollaiset kyynärtaipeeseen asti ulottuvat hihat, ihan ok.

Kaikki kappaleet neulottiin erikseen ja yhdistettiin sitten vuoropistoin. Nappilistojen neulominen oli jännää... Valitsemani napit tosin ovat liian pienet, pitäisi vaihtaa isompiin. Muuten olen ihan tyytyväinen valmiiseen neuleeseen, vaikka olisinkin mieluummin halunnut ne pitkät hihat :( Neule istuu todella kuin valettu! Voisin kyllä tehdä vielä ihan vaan paidankin :) Ja lanka on pehmoista.

Villilanka o~