Koulussa oli tosiaan toinen osio neuleita, elikkäs koneneulekurssi. Koneella neulominen on hauskaa jos kaikki sujuu hyvin eikä ongelmia ilmene, mutta heti jos joku menee pieleen on seurauksena vähintäänkin katastrofi... Heiluttelin sitten itselleni kaulahuivin jonka reunaan virkkasin simpukoita (?) piristeeksi.

Scarf

Liehu-huivi

Lanka: Esito kampalanka, reunuksessa Novita Laura

Koko: 200 x 40 cm

Scarf

Aloitin kuudella silmukalla ja lisäsin aina neljän kerroksen välein yhden silmukan toiseen reunaan. Kun aloin mielestäni olla melkein huivin keskikohdassa, tein lisäykset kahden kerroksen välein kymmenen kertaa. Keskikohdasta jatkoin sitten samaan tahtiin kaventamalla. Reunavirkkauksen tein siten, että ensin virkkasin yhden kerroksen paksulla langalla jättäen väliin keskimäärin kaksi silmukkaa ja sitten takaisin päin viiden pylvään simpukoita seitsemän silmukan välein. Pahoittelen virkkaustermien puutteellisuutta :D Täytyy kyllä myöntää että huomasin tuota reunaa virkatessani, ettei se nyt niin kamalaa olekaan.

Scarf detail

Toinen, puuvillainen, on loppusuoralla. Siihen tuli jo vähän reilummin tuota virkkuuta.

.........

Osana kansanomaisten työtapojen kurssia kasvivärjäsimme lankaa. Ope antoi tehtäväksi jokaiselle poimia tiettyä kasvia värjäystä varten jo kesälomalla. Minä keräsin maitohorsmaa, jotka sitten kuivatin myöhempää värjäystä varten. Muutamana päivänä meillä sitten padat porisi ja kasvisopat kiehui liedellä. Tuloksena oli yllättävän monen värisiä lankoja, joista omani oli kylmää kellan-vihreää.

Nature dyed yarn

Valitettavasti kuva on hieman liian keltainen... Työn alla on lankakartta kaikista värjäämistämme langoista.

Kiitos Teille kaikille jotka luette blogiani ja jätätte sydäntä lämmittäviä kommentteja <3

Villilanka o~