Viikonloppuna halusin vähän hemmotella itseäni ja tartuin vihdoin vaalimaani Silk garden lite -kerään, jonka sain jouluna Mieheltä. Yhdestä kerästä ei ihan villapaitaa neulota, joten puikoille pääsi myssy.

Noro hat

Malli: Slouched Tuva Hat

Lanka: Noro Silk GArden Lite (väri 2013) 47g

Puikot: Juostimessa 3½mm, vaihdoin 4 millisiin ensimmäisen sileän oikean kerroksen jälkeen.

Malli on tosi kiva, mutta K2tog on tällä langalla ja minun käsialallani hieman jäykkä neuloa. Lanka ei nimittäin jousta yhtään... Mutta on se kaunista <3 Pelkäsin langan riittävyyttä, mutta päästyäni kavennusten puoliväliin päätin purkaa kavennusten alkuun ja neuloin vielä kaksi mallikertaa lisää pituutta. Kappaleen korkeus ennen kavennuksia oli siis ainakin sen 18 cm. Ja silti lankaa jäi vielä pieni nöttönen, muttei siitä varmaan olisi enää saanut yhtä kokonaista mallikertaa (=4krs).

Mies oli alkuviikosta lomalla ja tykästyi myssyyn, joten lupasin neuloa hänelle ihan oman sellaisen. (Lainasi nimittäin jo yhdellä kauppareissulla tätä.) Novitan uutuudet rantautuivat sopivasti tällä viikolla tännekin, ja päätin sitten kokeilla miten Puro taipuu tähän malliin.

Puro hat

Malli: STH

Lanka: Novita Puro (väri 805) 55g

Puikot: Ribbi 3½mm, muuten 4mm

Kavennukset neuloutuivat helpommin tästä langasta. Värit tulivat lopulta vähän yllätyksenä. Kerä ei näyttänyt ihan näin kirkasväriseltä; saa nähdä tykkääkö Mies tästä... Hmm, mitähän muuta osaisin Purosta sanoa. Mielestäni Norolla ja Purolla ei ole muuta yhteistä kuin loppusointu, vyötteen muoto ja että molemmat huopuvat pesukoneessa. Puro on ohutta ja pehmoista, Noro "karskimpaa". Värit toimivat aivan eri lailla, Norokerissä värit ovat vivahteikkaampia kun taas Purossa mennään yhdestä selkeästä väristä toiseen. Lisäksi mielestäni Kureyonissa ja Silk Gardenissa värit esiintyvät yhdessä kerässä vain kerran, Purossa väriliuku "heiluu" (mennään samat värit ensin yhteen suuntaan ja sitten takaisin). Näin ainakin Revontulet-värissä.

Hats

Mutta ihan kiva lanka tuo Puro. Ei kovin ihmeellinen, mutta toimii hyvin asusteissa. Mielenkiinnolla odotan kanssaneulojien huovutustuloksia. Itse en uskalla kokeilla, sillä jos Huopanenkaan ei huovutu nätisti, miten tämä sitten...

Texture

Villilanka o~