Laitettiin Miehen Äidin kanssa hänen kangaspuut kasalle keväällä ja minä loin niihin 7 metrisen pellavaloimen. Loimi saatiin puihin ja nyt on kudonta hyvässä vauhdissa.

Minä kudoin ensimmäisenä kaitaliinan meille kotiin.

Viheriö

Viheriö

Molemmissa päissä on kolme vihreää raitaa. Yllä oleva kuva on otettu alkupäästä ja viimeinen raita on siinä vielä kesken. Loimi on niisitty kärjellisesti ja polkusissa sidontana tasavaltainen toimikas. Lisäksi laitoin palttinapolkuset.

Poljentaa vaihtamalla saadaan aikaiseksi monenlaista kangasta. Keskimmäinen raita on yksinkertaista ristitoimikasta ja saadaan aikaiseksi kärkipoljennalla. Tässä tapauksessa siis polkemalla ensin polkuset järjestyksessä 1, 2, 3, 4 ja sitten vaihdetaan suuntaa 3, 2, 1 ja taas vaihdetaan suuntaa 2, 3, 4 jne.

Reunimmaiset raidat ovat kärkitoimikasta ja niissä on suora poljenta. Toisessa poljin koko ajan järjestyksessä 1, 2, 3, 4; 1, 2, 3, 4... ja toisessa taas 4, 3, 2, 1; 4, 3, 2, 1... Valkoinen osio on myös kärkitoimikasta, mutta koska kude on saman väristä kuin loimi, ei kuvio vielä erotu kovin hyvin. Sain kuitenkin napsaistua sellaisen kuvan jossa sidos näkyy aika hyvin.

Viheriö

Kunhan kangasta pestään niin sidos tulee paremmin esille.

.........

Perjantaina hain postista taas paketin Saksasta <3 Siinä oli ihanaa lankaa!

Pfauenauge and Neptun

Pfauenauge (M) 100% Superwash merino

Pfauenauge Medium 100%

Neptun Twin

Neptun Twin

Pfauenaugesta suunnitteilla lätäkköhuivi. Neptunia aattelin aluksi vaan paijailla, mutta siitä sukat itselle :) Aiemmin ostettu Safran on alkanut huudella kovaan ääneen Ishbel! Ishbel! joten ohje täytyy kai sitten hankkia. Huomasin muuten että Neptun ja Safran sopii yhteen täydellisesti kirjoneuletta ajatellen. Ne vain sattuu olemaan eri paksuutta, joten toista on "pakko" hankkia toisen paksuisenakin :D

Ravelryssä pyörähti muuten käyntin uusi ryhmä, Suomen Wollmeise-höperöt. Sinne vaan kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Edit. Tästä olen erittäin otettu! Julie kysyi minulta lupaa ja tietenkin suostuin :) I'm flattered! Julie asked permission and I said yes - of course :)

Villilanka o~