Ennen kesälomalle lähtöä meillä oli vielä viimeinen työpajaviikko koulussa ja minä valitsin laukkukurssin. Tarvitsin nimittäin kassin viikonloppureissuja varten, sillä olemme Miehen kanssa harvoin kotona viikonloppuisin kun hän pääsee lomalle armeijasta.

Kaivoin kangasvarannostani viime vuonna ostetun palan napakkaa puuvillakangasta ja vuoreksi puuvillasatiinia. Mielessäni oli jotain Weekenderin tapaista, mutta paljon simppelimpää. Kurssin aluksi piti siis suunnitella millaisen kassin halusi tehdä, kaavoittaa se ja valmistaa proto lakanakankaasta. Tämän jälkeen kävin käsiksi varsinaisen kassin kankaisiin. Minulla oli vain 70 cm päällikangasta, joten hioin kappaleiden mittoja vielä asetellessani kaavoja kankaalle saadakseni mahdollisimman suuren kassin.

Vuorin yhteen ompelu sujui hyvin, mutta päällistä kasatessa ja yhdistäessäni vuorta ja päällistä piti jo vähän konsultoida opettajaakin. Ompelin kassin tavallisella ompelurihmalla - toivottavasti se kestää käytössä...

Bag mosaic

Linnurata-kassi

Malli: oma

Kangas: Linnurata (Tanja Orsjoki, Vallila interior)

Koko: 45 x 38,5 x 24 cm

Muuta: 2,9 m 3 cm leveetä hihnaa ja 70 cm umpivetoketju

Molemmilla sivuilla on ulkopuolella taskut ja sisälläkin on yksi tasku. Ompelin vielä ylijäämäpalasta ja pätkästä satiininauhaa tuollaisen irroitettavan vetimen vetoketjuun. Pohjalle on tarkoitus hankkia vielä ohut levy tukevoittamaan kassia.

Kyllä nyt kelpaa reissata :)

Villilanka o~