Tässä se on; ensimmäinen kehräämäni lanka! Kokeiluksihan tuo vielä lasketaan, mutta koen silti oppineeni jo jotain. En heti uskaltanut tarttua messuilta ostettuihin merinoihin tai ihanaan alpakkaan, vaan testailin väkkärää Novitan Hahtuvaisella. Siihen se sopii mielestäni loistavasti (tosin vertailukohtaa ei vielä ole). Kuitu tulee topsista helposti ja tasaisesti ja on hyvin tasalaatuista :) Missään vaiheessa ei hermo mennyt ihan totaalisesti, vaikka lanka katkesikin muutaman kerran. Kertaaminen oli aluksi vähän takkuista kun langat meinasivat kiertyä toisiinsa ihan omia aikojaan, mutta siitäkin selvittiin. Kerin yksisäikeiset langat paperisille puolille ja laitoin puolat rinnakkain pitkälle neulepuikolle. Puikon asettelin kahden korin väliin ja kertasin langat yhteen värttinällä.

Vyyhdin strategiset mitat on vaatimattomat 26 m ja 15 g <3 Sininen säie on ohuempaa kuin ensin kehrätty vihreä ja sinistä jäikin kertaamisesta yli, vaikka puolalla sitä näytti olevan vähemmän.

Raaskiiko tuota käyttääkään mihinkään :D Rannekkeen siitä ainakin saisi, toisaalta lanka näyttäisi mainiolta vaikkapa ohuessa valkoisessa kudotussa huivissa tehosteraitoina... Tai jos vielä malttaisin kehrätä samanlaista lisää niin saisi lapaset. Siitä ei ehkä tulisi yhtä möykkyistä... :P

Tänään pääsin alkuun pöytäliinan kutomisessa.

Ja ensimmäinen katkennut loimilanka... :( Pellavan kutominen on haastavaa!

Villilanka o~