Ei se talvi taida vielä hellittääkään... Eilen tuuli kuin Siperian tundralla ja tänään puolestaan pyrytti lisää lunta. Onneksi puikoilta pääsi jotain lämmintä ja pörröistä :)

Malli: Tikrun Hetale

Lanka: Novita Rose Mohair 138g

Puikot: 5½ mm

Loistava arkineule! Ollut jo parina päivänä koulussa päällä ja juuri passeli puolipitkine hihoineen. Tosin kutoessa tulee kuuma, ja pitää heittää hetale pois :D Tein pienemmillä puikoilla ja enemmillä kavennuksilla, jotta sain aavistuksen pienemmän kuin ohjeistus tuottaa. En lisännyt vyötärön jälkeen kaikkia kavennettuja silmukoita takaisin, vaan kavensin myös hihoissa jotta raglan olisi sopusuhtainen.

Ainoat ongelmat koin siinä vaiheessa kun hihat piti liittää kroppaan. Yhdistämisen tein lopulta kahdesti ja raglankavennuksetkaan eivät onnistuneet ensimmäisellä kerralla. Aluksi yhdistin hihat niin, että aloin liittää ekaa hihaa vartalon kerroksen loppumiskohdasta, mutta eihan ne hihat silloin sattuneetkaan oikeisiin kohtiin kun olin kyljissä kavennellut. Teinkin sitten niin että aloitin hihan yhdistämisen jo neljänneksi viimeisestä vartalon silmukasta. Koska tämä oli ihkaensimmäinen alhaalta ylöspäin neulomani raglan, etsin ohjetta kavennuksiin netistä. Noh, kyllähän sellainen löytyikin, nimittäin Kristelin Joukahais-paita. Aloitin neuletapaamisessa sitten ohjetta seuraten raglankavennukset ja teinkin niitä ainakin kahdet, kunnes tulin siihen lopputulokseen että jokin tässä nyt mättää... Ei auttanut kuin purkaa kaikki mitä olin tapaamisen aikana neulonut ja kotona pääsin sitten aloittamaan kavennukset uudelleen. Lopulta päädyin ihan vaan simppeliin 2 o yht, 2 o, ssk kavennusmalliin.

.........

Pöytäliinasta puuttuu vielä puolisen metriä, sitten pääsen viimeistelyhommiin. Tosin tuntuu että kutominen vaan hidastuu, mitä pidemmälle pääsee. Odottamattoman paljon ongelmia! Koska kankaassani on kahta eri sidosta suurina pintoina, joista toisessa loimi sitoutuu tiheästi ja toisessa harvemmin, seurauksena on harvemmin sitoutuvan loimen osan löystyminen. Lisäksi loimen lankoja löystyttää sisaruksien kiertyminen toisiinsa, jolloin kierre pääsee niisiin asti. Tänään opettaja vaihtoikin tiuhtavarpani palttinasti oleviksi, jolloin kierre kestää niiden takana. Kuulemma pellavalointa ei kannata todellakaan luoda useammalta kuin yhdeltä päältä. Eipä sitä kyllä mitään oppisikaan jos ei koskaan kohtaisi ongelmia :o/

Villilanka o~