Puikoilta viime aikoina hypänneet neuleet ovat olleet hyvinkin liukkaita liikkeissään enkä ole saanut napattua niistä kuvaa ennen kuin ovat jo lähteneet maailmalle. Valmistuneiden luettelo on kuitenkin varsin monotoninen, joten kuvamateriaaliksi riittänee näpsäys yhdestä vastaavasta neuleesta.

1965794.jpg

Malli: (Pöllö, hih) Kerchief scarf

Lanka: Teetee Alpakka, 31 g

Puikot: 4½ mm

Koko: 79 x 23 cm

Tämmöisiä näppärän kokoisia kaulahuiveja on siis valmistunut jo kolme; vihreä Drops Alpacasta, musta Novitan Floriasta ja tämä oma harmaa. Jokaiseen olen kokeillut erilaista reunaratkaisua maksimaalisen joustavuuden takaamiseksi ja parhain on kyllä ollut kolmiohuivien päättely. Siis se, jossa neulotaan aina yksi silmukka ja sitten neulotaan se yhteen edellisen kanssa. Kokeilin perinteisen päättelyreunan lisäksi myös silmukkamäärän lisäämistä langankierroin edellisellä kerroksella, jolloin päättelyreunasta tulee luonnollisesti pidempi eikä se kiristä. Onpahan puikoilla nytkin yksi vaaleanpunainen Floricasta. Valmistuu kun valmistuu.

Viikonloppuna aloitin uuden Neuleurakan kun Neja julkaisi ohjeen ihanaan Alpakkametsä-tunikaansa! Varastostani löytyikin juuri oikeaa lankaa, ne melkein vuosi sitten tilaamani valkoiset Alpacat. Nyt meneillään on takaosan viimeiset sentit.

1965917.jpg

Lanka on ihanan pörheää, aivan kuin pilvenhattaraa neulottuna!

Villilanka o~