Koulussa oli taannoin työpajaviikko ja minä otin osaa sisustustyynytyöpajaan. Työpajassa perehdyttiin sisustustyynyjen valmistukseen ja mietittiin tarkemmin niiden merkitystä sisustuksessa. Tyynyjä voi muun muassa käyttää täydentämään sisustuskokonaisuuksia ja niiden avulla on helppo muunnella sisustusta tai vaihtaa huoneen ilmettä. Tyynynpäälliset eivät vie ollenkaan niin paljon säilytystilaa kuin esimerkiksi vaihtonojatuolit tai vaihtomatot ;) Työpajan aikana tuli kokeiltua myös tereen valmistusta (aina vinonauhan leikkaamisesta lähtien) ja tereen kiinnittämistä.

1960130.jpg

Omaan tyynyyni halusin ihania värejä ja käytännöllisyyttä. Tuloksena syntyi täysin muusta sisustuksen värityksestä poikkeava, ihanan pehmeä lattialöhötyyny. Koristeiden on tarkoitus vain parantua tyynyn päällä rötköttämisestä. Violetit raidat on tehty suikaleiksi leikatusta polyesterivinonauhasta, jota on harsuunnutettu saksilla samaan tapaan kuin lahjanauhaa kiharretaan. Tikkasin nauhat kiinni keskeltä yhdellä ompeleella. Koska vinonauha on nimensä mukaisesti täysvinoon leikattua kangasta, se ei purkaannu reunasta kuten langansuuntaan leikattu. Vihreät raidat on kotonta löytynyttä satiininauhaa.

1960150.jpg

Tyynykangas on väriltään murrettu vihreä eikä tietenkään näy kuvissa oikein... Yllä olevassa kuvassa violetti edes yrittää.

1960163.jpg

Lattiatyyny

Koko: 80 x 80 cm

Tarvikkeet:

- 80 x 80 cm sisustyyny

- 168 x 83 cm kokoinen kangaspala

- 4,2 m polyesterivinonauhaa

- 166 cm satiininauhaa

- 75 cm metrivetskaria

- ompelulankaa

Tyynyä on testattu sohvallakin ja hyvin tuntuu toimivan sielläkin. Vaatii tosin kohtuullisen kokoisen kolmasohvan :P

Villilanka o~