Matkahuovan tuotesuunnitelma on vihdoin valmis. Värien valinta aiheutti uskomattoman suurta päänvaivaa, mutta nyt olen vihdoin tyytyväinen sommitteluun. Tarkoitus oli valita langat tehdyn suunnitelman mukaan mutta kaikkia haluamiani värejä ei löytynyt millään. Muutin siis suunnitelmaa siten että valitsin lankakartoista mukavimmat sävyt ja säädin kankaankuvan niihin sopivaksi.  Huovan loimessa on 8 väriä ja lankoina Tekstiiliteollisuuden ja Esiton Huopalankaa. Kude on valkoinen.

2021593.jpg

Suunnittelin huovan DB-WEAVE -ohjelmalla muuntamalla tilkkukansiosta löytämäni koristeellisen ristitoimikkaan niisintää, poljentaa ja sidontaa. Kuulostaa monimutkaiselta muttei todellakaan sitä ole. Niisivarsia vaaditaan 8 kuten polkusiakin. Tosin huovan alkuun ja loppuun tulee n. 1,5 cm palttinaa jota varten on omat polkuset.

Yllä olevassa kuvassa näkyy siis vain osa huopaa. Kokonaisuudessaan huovasta tulee 14 mallikertaa leveä ( 13 keskellä, puolikkaat reunoissa). Väritys menee niin että joka toinen kuvio on sinisävyinen ja joka toinen punasävyinen. Jos langat saapuvat huomenna, pääsen loimen luontiin!

2021911.jpg

Ensi viikon perjantaina tiedossa taas lankaostoihin sortumista sillä matkakohteena on Helsinki. Suuntana pääasiassa Messukeskus mutta aion kyllä eksyä reissulla myös ainakin Menitaan :D

Villilanka o~