Vaatetuksen perehdyttämisjakso on nyt takana päin ja lopullinen linjavalinta tehtynä; minusta tulee tekstiiliartesaani!

1965396.jpg

Vaatetuksen perehdyttämisjaksolla ompelimme erilaisia vinonauhaharjoituksia ja päällitaskun, kokeilimme eri pistoja helmilangalla villakankaalle, suunnittelimme ja ompelimme itsellemme neulatyynyn,essun ja pitsillä koristellun tyynyliinan.

1965411.jpg

1965416.jpg

Minä tein tyynyliinoja kaksi, sillä parillinen määrähän niitä tyynyjäkin meidän pedissä on <3 Tyynyliina piti myös nimikoida käsin kirjoen. Kirjaimet on kirjottu helmilangalla varsi- ja laakapistoja käyttäen (joka on väärin, sillä helmilankaa ei suositella laakapistoihin eikä myöskään korko-ompeluun, huomasin seikan vasta jälkikäteen). Liinoihin varaamani kangas ei ollutkaan tarpeeksi leveää, joten jouduin vähän kikkailemaan pitsien kiinnittämisen kanssa saadakseni liinoihin tarpeeksi leveät taitteet jotta tyyny kestäisi liinassa sisällä. Säätämisestä huolimatta ei liinoihin saatu tarpeeksi leveää taitetta, joten jouduin laittamaan tuollaiset rusetit aukinaiseen päähän. Ihan kivat silti!

Essun tein Marimekon Purnukka-kankaasta, tosin värivirheellisestä sillä opiskelijan budjetti on rajallinen...

1965496.jpg

Nyt vain maistiainen sillä essu on opettajalla arviointia varten. Enemmän kunhan saan sen itselleni.

Kaiken kaikkiaan ompelun perehdyttämisjakso oli todella mielenkiintoinen ja haasteellinen, mutta veri vetää lankojen pariin. Tykkään kyllä ompelusta ja aion ommella pieniä sisustusjuttuja, ehkä jopa vaatteitakin, jatkossakin, mutta ammattia en siitä halua. Valinta oli siis helppo :)

Villilanka o~