Flower basket shawlini reunaa koristaa näet reilu määrä pikkiriikkisiä helmiä. Tarkkaa määrää en laskenut, mutta sellaisesta pikkupussillisesta jäi hitusen vielä jäljelle. Neuloin helmet huiviin pujottamalla ne silmukoihin virkkuukoukun avulla. Homma on hyvin yksinkertaista; tarvitsee vain vetää silmukka virkkuukoukulla helmen läpi ja sitten neuloa kyseinen silmukka. Ullassakin on siihen ohjeet. Aikaisemmin olin kokeillut vain sitä tapaa, jossa ensin kaikki työhön tulevat helmet pujotetaan neulottavaan lankaan ja sitten neulotaan työhön siten, että helmi jää oikeassa silmukassa sen oikeanpuoleiseen reunaan.

1263170.jpg

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, eivät helmet kuitenkaan aina pysy paikoillaan vaan luiskahtavat alemman silmukan taakse...

1263245.jpg

Tein huivista paljon ohjeenmukaista suuremman tarkoituksenani käyttää kaikki kolme kerää, mutta lankaa jäi kuitenkin hieman yli. Huivista tuli kuitenkin juuri sopivan kokoinen - eli iso :)

1263180.jpg

Flower basket shawl by Evelyn A. Clark

Lanka: Sandnes Garn Lanett, n. 140g

Puikot: 4½ mm pyöröt

Koko: 180 x 80 cm

1263258.jpg

Tällä kertaa päättelykin onnistui ensiyrittämällä. Luulen, että ohjeessa olevalla viimeisellä kerroksella oli suuri vaikutus asiaan. Siinä silmukkamäärä kasvaa huimasti koska kerroksella ei tehdä kavennuksia ollenkaan. Fifissä ongelma oli juuri siinä, että päättelykerros jäi löperöksi koska itse neulos ei venynyt yhtä paljon kuin se päättelykerros. Luulen.

Tällaisen voisi tehdä toisenkin :)

..........

Pääkalloveska selviytyi pesukoneesta kunnialla ja on tosi rock. Jay!

1263649.jpg

Villilanka o~