1304069.jpg

Lapaset

Malli: perus, sama kuin niissä aikaisemmissakin (32 s)

Lanka: Zitron Loft

Puikot: 4 ja 4½ mm

Halusin neuloa välillä jotain nopeasti valmistuvaa, joten puikoille hyppäsi ne viime SNY-kierroksella LiisaP:ltä saamani Easyt. Päämääräni oli Jatan MarioMyssy, mutta kun olin päässyt jo kavennuksiin asti huomasin että myssystä oli tulossa vähintäänkin valtava... Purks vaan ja Isoveljeä puikoille! Kakkosversion neuloin valmiiksi asti vain huomatakseni taas saman jutun; iso, liian iso. En tiedä onko pääni niin pikkuruinen vai missä vika mutta ei vaan onnistu. No, kyllä minä sellaisen vielä neulon! Ja ihan sopivan kokoisenkin jopa :P

Epätoivon vallassa sitten kaivelin lankakokoelmastani jotain ihanaa lankaa sellaista neuletta varten, jonka onnistuminen ei olisi onnenkauppaa. Valitsin iloisen värisen Loftin ja aloitin peruslapaset. Kaikki meni hyvin siihen saakka kunnes oli aika neuloa toinen samanlainen. Tässä värissä nuo väriliu'ut ovat paljon pidempiä mutta eivät kuitenkaan aina yhtä pitkiä, niin en millään saanut toisesta lapasesta täsmälleen samanlaista kuin ensimmäinen. Noh, ompahan ainakin itsetehdyn näköiset!

1304060.jpg

Lapaspuu vaatii villaisen kasvualustan ja jokavuotisen keritsemisen jotta kukinta olisi mahdollisimman runsas.

Tein tuossa taannoin itselleni Exceliin lankataulukon kokonaisista keristäni ja loppusumma kerien oletuspainon mukaan on vavisuttavat 12 kiloa 375 grammaa! Ja tuossa siis todellakin vain kokonaiset kerät! Todellisuudessa painoa kertynee jotain 11 kiloa, mutta kyllästyin kerien punnitsemiseen joten se jääköön toistaiseksi vielä salaisuudeksi. Laskin mukaan myös keskeneräisiin töihin varatut kerät jotka eivät vielä olleet kiinni töissä.

1304058.jpg

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

Villilanka o~