Ihan aluksi pitää vähän päivitellä kuinka kauan edellisestä päivityksestä onkaan! Blogilistan mukaan 54 päivää! En ole kuitenkaan muuttanut Uuteen-Seelantiin ja ryhtynyt lampaita viljelemään, vaan blogihiljaisuuteen on paljon arkisemmat syyt. Tärkeimpinä niistä mainittakoon parisuhde, kymmenissä laskettavat viikkotyötunnit, masentava pimeys ja ankea sää jotka ovat vieneet melkein kaiken innostuksen mihinkään, maapallon toiselta puolen palanneet rakkaat ystävät; ja koulu. Joitakin neulomuksia on kuitenkin päässyt valmiiden kirjoihinkin.

Todisteet:

1233122.jpg

Malli: Fifi III

Lanka: Sandnes Garn Lanett 5226, n. 125g

Puikot: 4½ mm

Koko: 183 x 82 cm

1233120.jpg

Tämä on maannut käsityökorissani syksystä lähtien. Ensimmäinen päättely ja pingotus menivät aivan penkin alle ja uusintaottelu odotutti itseään aina seuraavaan vuoteen. Kolmannella päättelykerralla reunasta vihdoin tuli hyvä kun tajusin vaihtaa perinteiseen (neulo 2 o, *nosta ensimmäinen s toisen yli, neulo 1 o*, toista *-*) päättelytapaani. Joustavasta päättelystä, jossa silmukat neulotaan, nostetaan takaisin vasemmalle puikolle ja sitten neulotaan takareunoistaan yhteen, tulee ainakin tähän malliin minulla liian lurppa enkä saanut pingotettua siihen kaunista reunaa. Koristukseksi laitoin yläreunaan taas tuollaisen ohuen satiininauhan. Lanett on ihanan pehmoista <3

..........

1233123.jpg

Malli: Peruslapaset itselle

Lanka: Novitan Mambo, reilusti alle kerällinen

Puikot: 6mm?

1233273.jpg

Mambon tää väri on kerrassaan upea! Ja lanka on rakenteeltaankin aivan erilaista kuin esimerkiksi niissä uusissa sävyissä; tuollaista jännän karheaa. Näitä neuloskellessani mieleen hiipi vekkuli ajatus Mambosta neulotusta Katesta! Siitä tulisi paljon isompi kuin niistä 7-veljeksestä tekemistäni :D

Näiden lisäksi neuloin äidille pipon valkoisesta Teddystä. En tajunnut ottaa piposta kuvaa, mutta neuloin itselleni vuosia sitten sellaisen mustan.

1233311.jpg

Malli muistuttaa Satu H:n cathat-pipoa, mutta neulotaan tasona etureunasta takareunaan ja sitten ommellaan sivusaumat.

Pikapika ohje (päänymparys n. 54 cm, lanka Novitan Teddy):

Luo 31 s 7mm puikoille. Neulo 1 o, 1 n resoria 5 tai 6 kerrosta. Resorin jälkeen neulo sileää kunnes kappaleen korkeus on noin 31 cm tai resorin verran vähemmän kuin 'otsalta niskaan' -mittasi. Neulo yhtä monta kerrosta resoria kuin aloitusreunaankin ja päättele. Ompele sivusaumat yhteen vuoropistoin.

Lupasin tehdä samanlaiset myös siskoillenikin, kenties voisin laittaa tänne sitten yhteispotretin?

..........

1233118.jpg

Tuliaislankoja Kiinasta

Kirjastosta tarttui taannoin mukaani Mostly mittens ja yksi lapanen jo odotteleekin itselleen paria. Lisäksi Flower basket shawl on edennyt viimeiseen keräänsä ja saa koristeikseen helmiä.

1233114.jpg

Valoisampaa tammikuun loppua kaikille!

Villilanka o~