Sain Mysteryn valmiiksi ja pingotinkin sen jo, mutta jossain on menty metsään ja pahasti :(

822823.jpg

Huivin reuna näyttää kuin sitä ei olisi ikinä pingotettukaan! Muutenkin koko huivi ei oikein tahtonut oieta, vaikka annoin sen olla villapesuaineisessa vedessä n. 20 minuuttia ja irrotin sen pingotuksesta vasta kun se oli kuivunut. Luullakseni olen päätellyt reunan liian löysästi vaikka vaihdoinkin päättelypuikon ensiyrittämän jälkeen pienempään. Ei auta muu, kuin purkaa päättely ja tehdä se tiukemmin uudestaan (tosin lisäreunus houkuttelee edelleen, vaikka huivista ihan hyvän kokoinen kuoriutuikin).

Lanka ei tuntunut märkänä ollenkaan sellaiselta kuin tähän asti olen kokenut, eli löperöltä ja neulos viruvalta; vaan koko työ oli hiukan kankea ja karhea o.O En kyllä ole ennen mohairia sisältävää lankaa kastellutkaan, saati pingottanut. En kuitenkaan tiedä langan koostumusta, liekö siinä paljonkin keinokuitua? Onko kellään tarkempaa tietoa Moharina nimisestä, ilmeisesti koneneulontaan tarkoitetusta langasta ( TEX 68 x 2)?

Mysteryn ollessa pingotuksessa aloitin jo innoissani uutta projektia tietämättömänä huivin tilasta. Jokin aika sitten sain inspiraation lyhyestä puuvillajakusta ja nyt tuntui olevan otollinen sauma sen toteuttamiseen. Langaksi valikoitui Samostakki-projektin iskemättömät kerät (näyttäisi siltä että onnistuin tappamaan satsista muutaman kerän neulomalla aivan liian pienillä puikoilla ja purkamalla monta kertaa!!) Jäljellä oli kuitenkin 7 täysin iskemätöntä kerää ja muutama hyväkuntoinen purettu, joten uskon niiden riittävän boleropituiseen pitkähihaiseen. Lisäksi hamstrasin pidempään takkiin uudet samokset alelaarista; tälläkertaa valkoisena:

822888.jpg

Ostin myös alehintaisen Novitan kesä -07 numeron, ihan vaan että on edes joku perusohje josta katsoa mallia.

Tällainen siitä siis suurinpiirtein tulee. Ihan perustakki mutta hyvin tyköistuva ja pituus tuohon rinnan alle. Hihojen resoriin kääntövara ja iso kaulus, jos lankaa riittää.

822887.jpg

Tällä hetkellä takakappaletta on neulottuna 25 cm ja langasta menossa toinen kerä.

822899.jpg

En ole koskaan aikaisemmin tehnyt neulepaitaa/-takkia osista, joten hieman jännittää miten tämä onnistuu ilman ohjetta. Päätin kuitenkin tehdä tämän valmiiksi vaikka tulisi millainen pannumyssy... Reunasilmukatkin ovat pysyneet jotenkuten aisoissa :)

Lisää jännitystä elämään tuovat epäonnistunut hiustenvärjäys, uusi työpaikka, kahden viikon päästä jatkuva koulu ja tietysti SNY. Olen saanut postia eräältä ystävältäni joka reissaa Amerikassa ja ensi maanantaina kaksi ystävääni lähtevät puoleksi vuodeksi Kiinaan! Noh, ehkä minäkin pääsen syksyllä vaikka viikonloppureissulle Viroon...

Miehen avolapasista on kummatkin varret valmiina ja kuviokin suunniteltu valmiiksi, mutta tällaisella helteellä ei villalanka oikein istu kätösiin.

Villilanka o~