Nyt on Merinosilkkikin turvallisesti kerällä ja voin aloittaa Print O' the Waven kun siltä tuntuu.

642316.jpg

Kerijälaitetta tai vyyhdinpuita en omista vaan kerin langat mainoslehtisestä käärityn kapulan ympärille. Kapulan avulla keristä saa helposti muodoltaan kunnollisia ja sisältäjuoksevia. Olen teipannut kapulan maalarinteipillä samansuuntaisesti kuin lehtinen on kääritty ja kun kerä on valmis, sen saa helposti irti kapulasta kääntämällä sitä vetäessä myös samaan suuntaan.

642329.jpg

Tänään perehdyin myös mainitsemaani reunasilmukkaongelmaan. Toisin kuin muistelin, Tubeyssa tasona neulotussa osassa ensimmäinen silmukka nostettiinkin neulomatta. Neuloin taas mallitilkkuja ja tuolla tavalla sain reunoista suht' hyvät - ainakin jos ompelen saumat 1½ silmukan päästä yhteen :o/ Mielessä on heräillyt myös sellainen vaihtoehto että teen kylkiin sellaiset ainaoikein- tai helmineulekaistaleet. Tällöin voisin tehdä etu- ja takakappaleen reunat kokonaan kyseistä neuletta ja reunasilmukkaprobleemia ei olisi! Mutta kuinkas kinkkistä tuollaisia reunoja on sitten ommella yhteen?

Pyörönä en tahtoisi tunikaa tehdä, sillä haluan siihen helmaan halkiot ja koska pöyrönä neulottu kappale saattaa vääntyä ajan kanssa, voi seurauksena olla että halkiot ovatkin lopulta edessä ja takana!

Villilanka o~