Loman alettua sain Samoksetkin puikolle. Kirjoitin itselleni ylös malli-takin mittoja ja silmukkamääriä, ja niiden pohjalta laskin aloitussilmukoiden määräksi 188. Helma on nyt edennyt ensimmäisten kavennusten kohdalle, mutta tekisi mieleni aloittaa kokonaan alusta. Resorin reuna näyttää nimittäin mielestäni tyhmälle:

416096.jpg

Vertailukohtana malli:

416121.jpg

Italialaisessa aloituksessa (tubular cast on) silmukoiden luomisen jälkeen neljä seuraavaa kerrosta kuuluvat vielä aloitukseen ja koska kyseessä on 2o 2n -resori, viidennellä kerroksella muutetaan jokatoisen silmukkaparin paikkaa keskenään (1o 1n-> 2o 2n). Tästä johtuen resorin reuna näyttää ihan erilaiselta kuin itse resori :( Pohdinkin jos kaksi kerrosta silmukoiden luomisen jälkeen riittäisi? Reunasta tulisi sitten matalampi (kuten mallissa)... Aikaisemmin kokeilin tubular cast-onia apulangan avulla, mutta koska viikonloppuna minulla ei ollut mukana vastaavan paksuista, mutta eriväristä lankaa kuin Samos, päätin kokeilla eri tapaa. Kuvittelin että siitä tulisi siistimpi kun kyseessä oli kai se virallisempi tapa, mutta toisin kävi.

Taidan kuitenkin tehdä niinpäin, että ensin luon nuo silmukat uudelleen ja vasta sitten puran tuon ensimmäisen, jos uusi näyttää paremmalta ;)

Lohdukkeeksi kaupasta mukaan tarttui tänään 400g tämmöisiä sieviä neitejä:

416126.jpg

Ihanan pehmeää Novitan bambu-sekoitelankaa (70% bambu 30% polyesteri) 2 euroa 50g kerä. Näistä tulee myöhemmin kesätoppi/slipoveri. Nättiä on!

Miten minusta muuten tuntuu että nämä Novitan kerät senkuin vain pienenevät?:

416128.jpg

Joo, täytyy palata suunnittelupöydän ääreen. Riemukasta hiihtolomaa niille, kenellä se on vasta aluillaan :)

Villilanka o~