Puikoille on hypännyt kaksi uutta työtä. Perjantaina aloitin Mystery shawl ykkösen ja siitä on tehtynä vihje 2.

655553.jpg

Huivia on mielenkiintoista neuloa, sillä kuvio vaihtuu usein, toisin kuin esimerkiksi Kirissä. Ja on se kyllä nättikin! Lankana on vähintään yhtä mystistä lankaa, sillä sen koostumuksesta ei ole hajuakaan... Ainakin mohairia siinä on, sillä kelassa lukee Moharina. Lankanumeron ( 68x2 TEX) mukaan kyseistä lankaa menee 50 grammaan n.368 metriä - mikäli laskin oikein. Asiaan liittyen kannattaa lukea lepan kattava tietopaketti.

KIPissä puolestaan aloittelin Print O' the Waveä, ja ainakin yhden purkusession jälkeen sitä on nyt neulottuna 10 mallikertaa.

655622.jpg

Huivilla on tiukka deadline 6.7., joten luulen että tämä on nyt etusijalla! Aikaisemmin tuskailin puikkovalinnan kanssa, sillä en tiennyt kuuluuko Merinosilk cobweb- vai laceweight-painoluokkaan. Aikani pähkäiltyä sain langan jaardimääräksi n. 766 yd./50g, joten menee mielestäni cobweb-luokkaan. Varsinkin kun Eunny on itse neulonut Print O':n Merino Orosta pitäen sitä cobweb-painoisena, vaikka sitä menee 50 gramman vain n. 688 yd.. 1,75 mm puikkoihin minulla ei ollut mahdollisuutta päästä käsiksi, joten huivi syntyy nyt 2mm kulta-Addilla.

Hiukan kyllä epäilyttää tuleeko siitä siltikään edes yhtä isoa kuin Eunnyn huivista :o/ En ehkä uskalla pingottaa sitä tarpeeksi! Ainiin, teen keskuspaneelin yhtenä kappaleena, niin se on mielestäni kauniimpi.

Viikonloppuna minulle selvisi myös että olen neulonut nurjan silmukan aina väärin! Olen poiminut langan alakautta vaikka se oikeasti poimitaan yläkautta. Eipä tuo ole mitään haitannut, mitä nyt silmukat ovat olleet väärinpäin puikolla tasona neuloessani. Tästä seurasi luonnollisesti se, että kavennukset vaihtoivat paikkaa: ssk kun ohjeessa lukee k2tog ja päinvastoin. Nyt olen sitten siirtynyt oikeaan tapaan ja alkaa se jo sujuakin. Se toinen tapa oli kyllä nopeampi neuloa, sillä silmukoista tuli automaattisesti sopivan tiukkoja. Nyt minun on jokaisen nurjansilmukan jälkeen kiristettävä sitä hiukan ennen kuin voin neuloa seuraavan. Oppia ikä kaikki! Harmikseni tämä ei kuitenkaan ollut syy reunasilmukkaongelmaan...

Villilanka o~